Leslie, het gezicht achter MimaMaakt!

Mijn naam is Leslie.  Ik ben gehuwd met Dirk Roos aka “Roosje”. Ik ben mama en plusmama van Lisa, Thomas, Jill en Ward.

Ik ben ook poezenmama van Biloute, onze afgebleekte, eigenzinnige rosse kater met prachtige groene kijkers en mijn muze. 

Het begin ...

Na een paar ingrijpende gebeurtenissen op gezondheidsvlak kon ik terug rust vinden in het verder uitpuren van mijn creativiteit. Vele cursussen en workshops kwamen op mijn pad en ik ontwikkelde verder mijn kennis en vaardigheden op vlak van naaien en haken. 

Als kers op taart volgde ik ook een opleiding tot kleuradviseur en dit alles samen zorgde voor de nodige bagage om mijn verhaal te starten, te laten groeien en verder te laten openbloeien. 

Vanwaar komt MimaMaakt?

Voor mijn metekindje Amy ben ik Mima. Toen ze nog heel klein was koos ze steevast haar kleedjes en rokjes uit die ik met liefde voor haar maakte.  Ze zei telkens trots en met de glimlach “Mima Maakt”. Mijn merknaam was, op dat moment, onbewust geboren.

Reizen om te ontspannen,
te genieten en vooral om ideeën op te doen
Een nieuw project

Ik heb een zwak voor Frankrijk en de Provence.  Tijdens één van onze eerste reizen met de caravan kwam ik tot de vaststelling dat ik nergens het stokbrood kwijt kon. Telkens opnieuw lag het in de weg en werd het verplaatst waar het opnieuw in de weg lag.  Op één van de  gezellige marktjes kon je stoffen broodzakken kopen die je kon ophangen maar de stofjes spraken mij niet echt aan.  Roosje zei “dat kan jij ook maken met mooiere stoffen die je al verzameld hebt.”  Mijn eerstvolgende zerowaste project was geboren.

Een tof verjaardagscadeau

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zus zakjes in effen stofjes, om groenten en fruit in te bewaren.  Ook deze kregen een mooi plaatsje in de caravan, samen met de hangende broodzak. Op de camping sorteren we steeds ons afval, en door deze kleine, handige zakjes te gebruiken, verminderde ook ons afvalverbruik tijdens onze vakanties.

Duurzaamheid

In de zomer van 2020 volgde ik een cursus “Ontspullen en zero waste “ van de zussen Colle. Dit was voor mij een trigger om nog meer na te denken over duurzaamheid en bracht mij opnieuw terug naar mijn virtueel moodboard, pins en vele foto’s die ik bewaard had. Wat zou ik allemaal kunnen maken die een impact heeft op dit alles?

Het toepassen van wat ik geleerd had

Ik begon ruimte per ruimte in huis af te gaan en na te denken wat ik waar kon verbeteren.

De keuken en badkamer zijn voor mij de plaatsen waar er het meeste afval is en deze ruimtes kregen dan ook mijn volledige aandacht. 

Wie gebruikt er niet dagelijks wegwerpdoekjes om make-up te verwijderen? Of wattenschijfjes die je direct na gebruik in de vuilnismand gooit? Laat je meters keukenrol afrollen om het aanrecht te reinigen? Scheur je aluminiumfolie af om boterhammen in te verpakken… “Guilty as charged” zoals ze zeggen.  Door een paar kleine aanpassingen in mijn dagelijks gebruik te integreren, werd dit haalbaar. 

Gelaatspads

Ik begon met het maken van gelaatspads waardoor ik de wegwerpdoekjes en watten kon schrappen.  Ik maakte voor deze gelaatspads bijhorende waszakjes en mandjes om ze netjes in op te bergen.

Ik deed hetzelfde met mijn multifunctionele schuursponsjes die ik zowel in de keuken als  badkamer kan gebruiken.  Hiervoor zocht ik de juiste garen en kleuren uit en haakte er roosjes mee.  Ook deze kan ik samen met de gelaatspads en handdoeken wassen om daarna nog vele malen te hergebruiken. Ik deed een paar kleine aanpassing aan het patroon zodat ik dit gehaakte juweeltje aan de keukenkraan kon hangen.  Een kleurrijk accessoire, want het oog wil ook wat. 

Het concept voor mijn winkeltje was geboren

Al dat praktische wou ik niet voor mezelf houden.  Ik zou dit maken als cadeautjes. 

Zelf geef ik heel graag handgemaakte cadeautjes en hoe raar het ook mag overkomen, ik krijg ook ontzettend graag cadeautjes.

En hoe dankbaar ik ook ben voor elke cadeautjes dat ik ooit kreeg, toch maakt mijn hart een sprongetje bij het krijgen van eentje met de nadruk op “handgemaakt”. Het verhaal achter de maakster, de liefde en passie die ik zo kan voelen. Ja, onbewust gaf dit mij de impuls om daar ook zelf iets mee te doen. 

A textile match made in tactile heaven

Geluksmomentjes vieren met iets blijvends en herbruikbaar.  Een herinnering aan dit speciale moment. Iemand bedanken of zomaar… Handgemaakt, gepersonaliseerd in combinatie met duurzaamheid. Een liefdevol gebaar naar de ontvanger toe. Speciaal voor hem of haar uitgekozen, ontworpen en met liefde gemaakt …  Dat is de opzet achter mijn verhaal.

Daar gaan mijn ogen van blinken.