MimaMaakt zero-waste cadeautjes

Hey, ik ben Leslie! Ik maak herbruikbare textielcadeautjes.

Gelaatspads die streelzacht zijn voor je huid, ook na vele keren wassen op 60 graden. Schuursponsjes die hard zijn voor aangekoekt vet in de pan, maar lief voor de natuur. Schorten of handdoeken met lieve boodschappen erop, omdat je ook in de keuken soms een schouderklopje kan gebruiken,

Garen en kleuren

Na een paar ingrijpende gebeurtenissen op gezondheidsvlak bracht creativiteit mij weer rust. Ik volgde al heel wat cursussen en workshops om mijn vaardigheden op het vlak van naaien en haken te verfijnen.

Daarnaast volgde ik ook een opleiding tot kleuradviseur, een boeiende aanvulling van mijn kennis en extra inspiratie om meer moois te maken.

Wie is Mima?

Voor mijn metekindje Amy ben ik Mima. Toen ze nog heel klein was, maakte ik voor haar kleedjes en rokjes die ze zelf uitkoos. Ze zei telkens trots en met een glimlach ‘Mima maakt!’. En zo kreeg ik van haar mijn merknaam cadeau.

Hoe het begon

Du vin, du pain… en geen plaats voor dat stokbrood

Ik heb een zwak voor Frankrijk en de Provence. Mijn man Dirk en ik gaan er vaak op reis met de caravan. Tijdens een van onze eerste reizen stelde ik vast dat ik nergens het stokbrood kwijt kon.

Op één van de gezellige marktjes in de streek kon je stoffen broodzakken kopen om op te hangen. Tof, maar ik vond de stoffen niet mooi. Ik had wél inspiratie voor een volgend naaiproject.

Een mooi verjaardagscadeau

Vandaag maak ik zero-wastecadeautjes waar ik zelf blij mee zou zijn! Ik kreeg vroeger al graag handgemaakte, ecologische cadeaus. Een paar jaar geleden gaf mijn zus me zakjes in effen stoffen voor mijn verjaardag. Ze kregen een plaats in de caravan naast de hangende broodzak, en we bewaren er onze groenten en fruit in.

Cursus ontspullen

In de zomer van 2020 volgde ik een cursus ‘Ontspullen en zero waste’ van de zussen Colle. Ze zetten mij nog meer aan het denken over duurzaamheid. Ik had al enkele originele duurzame dingen in huis, en ik volgde volop naai- en haakles. Hoe kon ik deze dingen samenbrengen?

Wat kan ik maken met een positieve impact op het milieu?

Ik keek kritisch naar wat we thuis allemaal weggooiden. Vooral in de keuken en badkamer was er veel afval. Wegwerpdoekjes en wattenschijfjes om make-up te verwijderen? Meters keukenrol om iets schoon te maken of aluminiumfolie om boterhammen in te verpakken?

Guilty as charged, zoals ze zeggen. Maar ik was ook geïnspireerd!

Ik begon te experimenteren met stoffen en vormen om al die wegwerpspullen in de keuken en badkamer te vervangen.

Als eerste: gelaatspads

Mijn eerste creaties waren gelaatspads waarmee ik wegwerpdoekjes en wattenschijfjes kon schrappen. Ik maakte mooie mandjes om ze netjes in op te bergen en voorzag ook bijbehorende waszakjes. Alles om zero-waste gemakkelijk te maken!

De sponsjes die ik in keuken en badkamer gebruikte, verving ik door gehaakte schuursponsjes

Eerste hulp bij cadeaustress

Wie mijn gelaatspads in een bijbehorend mandje cadeau kreeg, was razend enthousiast. Al helemaal als het om gepersonaliseerde ontwerpen ging!

Dat wilde ik heel graag delen met meer mensen.

Geluksmomentjes vieren met iets blijvends en herbruikbaar.

Een herinnering aan een speciaal moment, altijd opnieuw een beetje liefde in de keuken en badkamer. En nog lief voor het milieu ook!

Bekijk het aanbod.

Geluksmomentjes vieren met iets blijvends en herbruikbaar.

Een herinnering aan een speciaal moment, altijd opnieuw een beetje liefde in de keuken en badkamer. En nog lief voor het milieu ook!

Bekijk het aanbod